Maison Cambolin

by Savioz Fabrizzi Architecte
Maison Cambolin Savioz Fabrizzi Architecte

Albinen, one of the oldest villages in the Valais. It is in the village center, with its dark wooden houses larch and winding cobbled streets and that is the Maison Cambolin.
The house consists of two barns stables-contiguous. each volume is constituted by a base of stone masonry, topped with a built in timber part.
Traditionally, these buildings housed livestock at the base, while the upper portion served as a storage of hay.
The project arranges the interiors using the language of façade.
The doors of the stables located in the basement provide access to rooms in relation to the outside, while the large windows bring natural light into the living rooms.
While the original materials are completely kept outside: stone masonry and plaster plank larch, interiors contrast and play on the slides are covered with fir ‘bleached’.

Photos by: Thomas Jantscher

  • Maison Cambolin Savioz Fabrizzi Architecte
  • Maison Cambolin Savioz Fabrizzi Architecte
  • Maison Cambolin Savioz Fabrizzi Architecte
  • Maison Cambolin Savioz Fabrizzi Architecte
  • Maison Cambolin Savioz Fabrizzi Architecte
  • Maison Cambolin Savioz Fabrizzi Architecte
  • Maison Cambolin Savioz Fabrizzi Architecte
  • Maison Cambolin Savioz Fabrizzi Architecte
  • Maison Cambolin Savioz Fabrizzi Architecte
  • Maison Cambolin Savioz Fabrizzi Architecte

Sponsor

Sponsor

  • Lean Table Design

    Lean Table Design

    Lean Table Design by Coordination Berlin use simple hexagonal shapes and traditional craft to make a playful design along with an endless amount of configurations. According to nee...

  • The Wave House

    The Wave House

    The stone of exterior Coralline interferes inside to offer visual continuity… The exterior sensation – interior ends up by getting lost putting the gardens inside the house.

  • Tangram Table Lamp

    Tangram Table Lamp

    Spain-based designer Ander Lizaso has created the Tangram table lamp. It is composed of three pieces that slide on one another. When not in use, the table lamp becomes a compact an...

  • Pocket Light

    Pocket Light

    It’s about the size of a credit card and powered by a small cell. Flip up the lightbulb shaped cut-out to switch on the soft, mellow, glow of bliss. What’s the point? Novel –...

  • Nautilus Studio

    Nautilus Studio

    Most artists if pressed could work in the most awkward of spaces, adapting to their means. Our artist wanted a space that would call her to create. The studio is tucked in between ...

  • Under the Moonlight House

    Under the Moonlight House

    The Project tries to integrate itself in the site through use of materials that have been always part of the local historical background. The house’s shape resembles typological ...

  • Wooden Heap Furniture

    Wooden Heap Furniture

    The Wooden Heap project wants to invite the public to see beyond appearances. Create the unexpected and the surprise. Remove any traces of furniture which hides inside. It makes re...

  • Waterfront House Coogee

    Waterfront House Coogee

    Sydney-based studio MPR Design Group has designed the Waterfront House Coogee project. Completed in 2010, this casual family contemporary retreat is located on a double block of oc...

  • Island Retreat

    Island Retreat

    Auckland-based architectural firm Fearon Hay Architects has designed the Island Retreat on Waiheke Island, New Zealand. Island Retreat by Fearon Hay Architects: "An ar...

  • Tea House

    Tea House

    At the foot of the hill dividing Hloubetin and Aloisov you’ll find a small garden. The garden is unostentatious, slightly wild but even so graceful, each spring apple and cherry ...

Mit der Nutzung unserer Webseite, stimmen Sie der Verwendung von Cookies zu. Mehr erfahren.