Skyline Residence

by Belzberg Architects
Skyline Residence Belzberg Architects

Perched atop a ridgeline in the Hollywood Hills, the presence of the Skyline Residence represents an economical approach to creating an environmentally sensitive building within a limited budget. The pre-existing site presented a challenge in terms of constructability as the client presented the challenge of limited allowable expenses.
Beyond incorporating sustainable building product systems, the budgetary limitations imposed on material choice forced the architect to implement strategies for using resources in close proximity to the site. Therefore, the general concept adopted for this project stems from “Carbon Neutral Economics,” or the purchasing of goods which are manufactured locally to save carbon transportation emissions.
In a low budget architecture project where high-tech systems such as photovoltaic panels, wind turbines and recycled products are out of economical reach, the Skyline Residence reverted back to purchasing locally, minimized grading and capitalizing on natural characteristics of the site.

Photos by: Benny Chan

Source: Belzberg Architects

  • Skyline Residence Belzberg Architects
  • Skyline Residence Belzberg Architects
  • Skyline Residence Belzberg Architects
  • Skyline Residence Belzberg Architects
  • Skyline Residence Belzberg Architects
  • Skyline Residence Belzberg Architects
  • Skyline Residence Belzberg Architects
  • Skyline Residence Belzberg Architects
  • Skyline Residence Belzberg Architects
  • Skyline Residence Belzberg Architects
  • Skyline Residence Belzberg Architects
  • Skyline Residence Belzberg Architects
  • Skyline Residence Belzberg Architects
  • Skyline Residence Belzberg Architects
  • Skyline Residence Belzberg Architects
  • Skyline Residence Belzberg Architects

Sponsor

Sponsor

  • Stone Creek Camp

    Stone Creek Camp

    This remote Montana Camp is situated along a sloping hill, leading visitors to discover the site progressively. From the gatehouses, a path leads down the hill to the master house,...

  • Scandinavian Design: A Bright Loft

    Scandinavian Design: A Br..

    This bright loft apartment is located on Kungsholmen, an island in Lake Mälaren, part of Stockholm, Sweden. The building was originally built in 1908, and the loft itself has 5 ro...

  • American Standards Lamp

    American Standards Lamp

    For better or worse, construction materials, methods, and dimensions are quite homogenized in the United States. From the 2×4 wall studs to the cheap light switches, it seems that...

  • Cheval Blanc Randheli Hotel

    Cheval Blanc Randheli Hot..

    Cheval Blanc Randheli features a contemporary vision of the Maldives. Architect Jean-Michel Gathy has conceived one-of-a-kind spaces skillfully combining local traditions and fines...

  • Sliding House

    Sliding House

    The brief was a self-build house to retire to in order to grow food, entertain and enjoy the landscape. The site offered a combination of rolling England and agricultural Holland, ...

  • House 77

    House 77

    Póvoa de Varzim is a city profoundly related to the sea and fishing. Its great cultural richness became an interesting stimulus to the project. In fact, the house was an opportuni...

  • Luxury Penthouse in Downtown Montreal

    Luxury Penthouse in Downt..

    The client, after spending many years in a large home on Ile-des-Sœurs, had taken an apartment with a panoramic view of downtown Montreal, Mount Royal and the St. Lawrence River. ...

  • Karuna House

    Karuna House

    Karuna House is an ambitious sustainable design project that was designed to meet a combination of the world’s most demanding green building certifications. The project is the fi...

  • Port Ludlow Residence

    Port Ludlow Residence

    The Port Ludlow Residence is a compact, 2400 SF modern house located on a wooded waterfront property at the north end of the Hood Canal, a long, fjord-like arm of western Puget Sou...

  • Gatineau Hills

    Gatineau Hills

    This modern house, set into the dense foliage of the hills north of Ottawa, is designed to encourage the forested surroundings and natural light to subtly permeate the interiors th...

Mit der Nutzung unserer Webseite, stimmen Sie der Verwendung von Cookies zu. Mehr erfahren.